This weekend

Vassilis Gouzios




Ο σαξοφωνίστας Βασίλης Γούζιος ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική με alto σαξόφωνο στο Ωδείο Αθηνών (1989), όταν ήταν μόλις 15 ετών. Όμως η jazz μουσική, που άκουγε απο 8 ετών, κατάφερε να τον πολιορκήσει κι έκτοτε τον ακολουθεί οπουδήποτε.
Απο το 1992 εώς το 1995 ήταν στο Λονδίνο, μέλος της μπάντας Groove Primitive παίζοντας afrocaribian jazz σε Jazz clubs και γνωστά στέκια μουσικόφιλων. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, καθώς κατατάχτηκε στον στρατό, έπαιζε στην μπάντα της αεροπορίας για περίπου δύο χρόνια. Εώς το 2000 παρακολούθησε εντατική σειρά ιδιαίτερων μαθημάτων με τους πιό γνωστούς Έλληνες δασκάλους μουσικής της Αθήνας.
Γνωρίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι η πατρίδα της Jazz σκηνής, το 2000 αποφάσισε να επισκεφτεί τη γεννέτειρα της, τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης διαμονής του στη Νέα Υόρκη παρακολουθούσε μαθήματα Jazz με διάσημους Jazz μουσικούς όπως ο G.Stewart, G. Colenan και G. Bailey. Έκτοτε επισκέπτεται την Νέα Υόρκη μία φορά στα δύο χρόνια όπου συμμετέχει σε Jam sessions με γνωστούς και άγνωστους μουσικούς λάτρεις της Jazz και ανανεώνεται για τα νέα trends και δεδομένα της παγκόσμιας Jazz σκηνής.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ο σαξοφωνίστας Βασίλης Γούζιος, έχει δημιουργήσει διάφορα μουσικά σχήματα απο ντουέτα εώς κουιντένα δίνοντας Jazz performances στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.



























No comments:

Post a Comment