This weekend

NEO YORUBA PEOPLE


NEO YORUBA PEOPLE
Οι Neo Yoruba People ιδρύθηκαν από τον Νιγηριανό κιθαρίστα και συνθέτη Αντεντέτζι Αντετάγιο, ο οποίος αφού σημάδεψε με τον πολυεθνικό πλουραλισμό της μουσικής του, τις μουσικές σκηνές τόσο της χώρας του όσο και του εξωτερικού, αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Το μουσικό γκρουπ που σχημάτισε, συγκέντρωσε πέντε εξαιρετικούς μουσικούς από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, την Κούβα, το Μεξικό και την Ελλάδα.
Αυτός ο συνδυασμός δημιούργησε ένα πολυεθνικό μουσικό μείγμα το οποίο στηρίζεται στους αφρικάνικους ρυθμούς και σε τραγούδια που έγραψε ο ίδιος ο Αντετάγιο.
Οι Neo Yoruba People συνδυάζουν την αφρικάνικη μουσική με funk και jazz μελωδίες αλλά και με δομές δημιουργώντας ένα δικό τους πρωτότυπο ήχο, που ικανοποιεί και «ανεβάζει» κάθε κοινό.
Συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας, ο Deji Adetayo θα μπορούσε από μόνος του να ακουστεί σαν ένα ολόκληρο φωνητικό σύνολο.
Η επιλογή του υλικού παντρεύει αρμονικά την jazz, το afrobeat με τη soul και το gospel και τη folk με τη funk.
Οι μουσικές του έχουν ηχογραφηθεί στη Νιγηρία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ολλανδία, συμπεριλαμβάνοντας μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της κάθε χώρας.

Οι Neo Yoruba People, είναι ένα ιδιαίτερο afro jazz γκρουπ, σε μια συναυλία που συνοδεύει το μεγάλο αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης στα αφρικανικά ντοκιμαντέρ.
Το πολυεθνικό γκρουπ που παντρεύει αφρικανικούς ρυθμούς, soul ακούσματα και τζαζ μελωδίες και δομές, δημιουργώντας ένα δικό του πρωτότυπο ήχο.
Η μίξη καλεί το κοινό να ακολουθήσει τους Neo Yoruba People σ’ ένα ξέφρενο πάρτι.
Το γκρουπ σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2008, με την πρωτοβουλία του συνθέτη και ερμηνευτή Αντεντέτζι Αντετάγιο.
O Νιγηριανός Αντετάγιο συγκέντρωσε μουσικούς από διαφορετικές χώρες, δημιουργώντας ένα έθνικ μείγμα ταλέντου, τζαζ ηχοχρώματος και αφρικανικού ταμπεραμέντου. 













No comments:

Post a Comment